Absolut Vodka

Facet Limited Edition

Absolut Facet

Absolut Facet är det senaste tillskottet i Absoluts uppskattade tradition att lansera en unikt designad flaska i slutet av varje år, innehållet är det samma som i Absolut Vodka. Absolut Facet finns på Systembolaget från 1 december.

One source

De huvudsakliga ingredienserna i Absolut Vodka är vatten och höstvete. Vattnet kommer från en djup källa i Åhus och vetet skördas från bördiga jordar i regionen. Vattnets och vetets lokala ursprung garanterar en utmärkt kvalitet, oavsett var konsumenterna köper sin Absolut Vodka. Om det så är i Paris, New York eller Hongkong.

Smaken

Absolut Vodka är en svensk vodka som är tillverkad av enbart naturliga ingredienser. Till skillnad från vissa andra vodkasorter innehåller den inget tillsatt socker. Faktum är att Absolut är så ren som vodka kan vara. Trots det har den viss smak: En fyllig, men ändå len och mogen smak med en distinkt karaktär av säd, och en antydan av torkad frukt i eftersmaken.

Historia

1879 introducerade Lars Olsson Smith den kontinuerliga destillationen, en banbrytande teknik, som han använde för att tillverka Absolut Rent Brännvin. Istället för att destillera vodkan tre eller fyra gånger, som var vanligt, destillerades den ett oändligt antal gånger. 100 år senare återintroducerades vodkan som Absolut Vodka. Precis som då tillverkas Absolut i Åhus, L.O. Smiths födelsestad.

Klicka här för fler sköna giffar, Giphy.com/absolutvodka