Jameson

Jameson – Irlands mest sålda whiskey

Den irländska whiskeyn har en lång tradition bakom sig. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500-talet. Irländsk whiskey är lätt att ta till sig med sin milda och mjuka smak.

Jameson är en välgjord och balanserad whiskey som funnits på marknaden sedan John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780. Hans ambition var då att frambringa världens bästa whiskey. Det lyckades han med och John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey och finns i princip över hela världen.

Unik trippeldestillering

John Jameson utformade den unika Jamesonstilen som betyder trippeldestillering i pot stills – en tradition som fortlever och förvaltas av Master Distiller, Brian Nation. En spännande man som nu axlar ansvaret efter den legendariska Barry Crockett som har gått i pension efter 47 år.

Caskmates och Black Barrel

Förutom orginalet finns Jameson Black Barrel och Jameson Caskmates. I Black Barrel har whiskyn legat på hårt rostade fat vilket ger en fylligare och mer intensiv smak. I Jameson Caskmates har whiskyn legat på stoutfat vilket ger en whiskyn en smak av kaffe och choklad som sticker ut från de flesta whiskys som finns tillgängliga idag.