20hundra5

Andreas “Strumpan” Strömqvist, Jens Dahlberg & Thomas “Valpen” Bolander, 20hundra5.

Beskriv er bar. Vad är annorlunda med er bar från andra etablerade barer?

När man kommer till St: Eriksgatan 102 (där vi ligger) så möts man av en entré som ger dig intrycket av ett litet fik, men när du väl kliver in så kommer du direkt förstå att kakor och bullar är inte något som prioriteras. Baren är väldigt liten men täcker ändå nästan 50% av entrén. Barhyllan är stökig som fan men ändå jävligt vacker med tanke på dess innehåll. Vi har hört allt från -”Vilken New York feeling” -”Det här känns som Berlin” -”Har vi kommit till söder, på ett bra sätt” och den populäraste kommentaren -”SÅÅÅÅÅ himla mysigt”.

Har ni något nytt att komma med?

Det är många olika faktorer som gör oss annorlunda. En grej är att vi inte tänkt så mycket på var vi ligger och vad för sorts efterfrågan som finns i den här delen av Vasastan. Vi har bara kört på våra egna drömmar, vår känsla och varit tvungna att anpassa oss efter en extremt tight budget. Detta har gjort att vi sticker ut väldigt mycket gentemot resterande etablissemang i Vasastan. 20hundra5 har skapat något som tidigare saknats här. Den röda tråden i vår verksamhet är alla detaljer som ofta inte är sammanhängande men ändå samarbetar och skapar en av Vasastans mysigaste cocktail kryp-in.

Hur ser målsättningen för baren ut de närmsta åren?

Just nu jobbar vi på en del av vår cocktaillista som vi kallar The Guest Book, det är en del som vi dedikerad till olika former av teman, inriktningar och samarbeten. Det vi jobbar på just nu är ett samarbete med Stockholm Roast som är ett grymt kaffe-microrosteri som ligger söder om Söder. Vad resultatet blir får ni se i december.

Final Words?

Vi vill tacka alla som lagt sin röst på oss och nominerat oss till Årets Nykomling i BCA. Att få se vårt namn tillsammans med ställen som Ling Long, Bar Hommage, Bottles och Carousel är en stor ära. Så stort TACK!

20hundra5

St: Eriksgatan 102, 113 31 Stockholm

www.noll5.se