Hampus Thunholm

 

Hampus Thunholm

Hur har ditt år som bartender sett ut?

Mycket intressant skulle jag vilja säga, med sjukt mycket nya utmaningar och jobb. Nästan hela året gick åt till att göra Ling Long till en av de bästa barerna i stan och det är något som jag tyckte att vi gjorde väldigt bra. Sen ringde Creppan och vi fick chansen till att ta över Tweed, och det gjorde vi, som enligt mig är det bästa valet vi har gjort sen vi bestämde oss för att starta Bottles. Att få jobba med proffs på alla plan stärker alla. Utöver det så har jag hunnit resa ganska mycket och fått besöka många barer runt om. Men en av de största händelserna under året är starten på samarbetet med Fäviken Magasinet, som jag är otroligt stolt över och ser väldigt mycket fram emot.

Årets barbesök?

Måste nog gå till The Elefant Bar (Nomad). Där du får en 5-stjärnig upplevelse från du öppnar dörren tills du går ut igen. Atmosfär, service, kvalitet, maten, allt är så sjukt bra. Sen att de levererade de sjukaste kycklingvingarna på väldigt länge gjorde det lite enklare att säga att de var årets barbesök.

Årets drinkupplevelse?

Får bli två drinkar som har samma slutsats; Tommys Margarita på Tommys i San Fransisco och när Magnus Nilsson gjorde Raspberry Daiquiri, två väldigt ”enkla” drinkar men om man jobbar med de bästa råvarorna så blir det bättre. Det är beviset på att en drink blir aldrig bättre än dess ingredienser och det gillar jag.

Vilka framsteg har barbranschen som helhet gjort senaste tiden?

Ett av de största framsteg som våran branch har gjort under den senaste tiden är enligt mig, att man har visat upp bartendern från en annan sida, inte bara dricka järn och försöka ragga på tjejer & killar. Att det ligger otroligt mycket tid, blod svett & tårar bakom det vi gör & inte att förglömma att branschen har gjort bartender till ett mer respekterat arbete. Tänk bara för fem år sedan så fick man frågan ganska ofta ”vad jobbar du med annars då” eller ”pluggar du så du jobbar extra som bartender” Den frågan är ganska skön att slippa och det känns som att våra gäster har förstått att det vi gör är på riktigt! Tack Branchen!!!!

Final words?

Att tillsammans är vi starka och med tjoget i framkant och lite extra jävlar anamma så ska vi se till att fortsätta sätta Sverige & Stockholm på cocktailkartan. Och glöm ej att ha roligt! & självklart FUCK SD!