Pouring Ribbons Pop Up


Lördag den 7:e- och söndagen den 8:e oktober arrangerar Bartenders’ Choice Awards höstens mest efterlängtade Pop-Up Bar, där Pouring Ribbons och Plantation Rum bjuder in till två spektakulära kvällar på Hobo Hotels Bar, 5emman i Stockholm. Båda kvällarna är öppna för allmänheten.

Baren Pouring Ribbons är belägen i East Village på Manhattan och öppnade hösten 2012. Ända sedan dess har långväga gäster flockats för fantastiska drinkar och hög service i en skön, stämningsfull miljö.

New York må anses vara speakeasy-barernas hemstad nr 1, men på senare år har New York-borna fått se en viss skiftning i stil på många av de mest populära cocktailbarerna. När Pouring Ribbons öppnade upp dörrarna med sin öppna, ljusa och luftiga miljö var det då en något annorlunda stil som kontrasterade hur många andra banbrytande barer har kommit att se ut under de senaste 10 åren.

Joaquín Simó växte upp i en kubansk familj i Miami, där mat, smak och dofter tidigt satte sin prägel på honom. Han var ofta närvarande på sin farfars gård där han hjälpte han till med att odla frukter och grönsaker samt genom att knäcka extra på sin pappas franska bageri. Hans kulinariska kunskaper stärktes ständigt och han testade även sina vingar i New England och tog examen vid Boston University i både engelska och religion. Joaquíns karriär fick ordentligt med vind i seglen i och med öppningen av den sedermera prisbelönta baren Death & Co. som han var trogen i fem och ett halvt år innan det slutligen var dags att öppna eget. År 2012 blev Joaquín utsedd till The American Bartender Of The Year vid Spirited Awards under Tales of the Cocktail och han har vid flertalet tillfällen fungerat som paneldeltagare vid exempelvis Paris Cocktail Spirits, Bar Convent Berlin, Manhattan Cocktail Classic, London Cocktail Week samt Tales of the Cocktail.

Under gästspelet som äger rum på Hobo Hotel, på Brunkebergstorg i Stockholm serverar Joaquín och Brooke två speciellt framtagna cocktailmenyer om 6 cocktails per kväll.

”Det känns oerhört kul att återigen kunna ta två av cocktailbranschens mest spännande och inflytelserika personer till Stockholm. Vi har två fantastiska kvällar att se framemot och jag tror att söndagen kan bli extra kul i.o.m. att det kommer med största sannolikhet fungera som en typ av förfest för många som ska åka till Bar Convent Berlin senare i veckan.”

– Jakob Sundin, Bartenders’ Choice Awards

Leave A Comment