vinnare_omslag

Vinnare 2013


Den fjärde upplagan av Bartenders’ Choice Awards gick under gårdagen av stapeln. Juryn har sagt sitt och utsett 2013 års främsta inom svensk barkultur. Ett utav de prestigefulla priserna – Bästa Bartender – gick till Madeleine Rapp som jobbar på Nytorget 6 i Stockholm. Flest priser gick till Linje Tio i Hornstull som vann priserna Bästa Cocktailbar, Bästa Atmosfär samt folkets pris Årets Barfluga.

Den 8 december, var det för fjärde året i rad dags att utse de bästa inom svensk barkultur vid Bartenders’ Choice Awards på en gala på Winterviken i Stockholm. Elva priser delades ut, allt från Bästa Bartender och Bästa Internationella bar till Bästa Branschförbättrare. Juryn består av 92 av Sveriges främsta bartenders, sommelierer och ölexperter.

- Känslan just nu är euforisk! Jag är så troligt tacksam och lycklig över att få ta emot detta pris. Att människor som jag respekterar, beundrar och håller av tycker att jag är värd detta pris är en stor ära. Tack! säger Madeleine Rapp, Årets bartender 2013.

– Sveriges bartenders har visat ytterligare en gång att vi håller högsta klass. Årets vinnare är alla värdiga och har levererat toppklass och tagit svensk barkultur till en ny nivå. Vi jobbar alla för att sätta Sverige på kartan som internationellt cocktailland, säger Jakob Sundin, projektledare Bartenders’ Choice Awards.

 

Vinnarna Bartenders’ Choice Awards 2013

Bästa Bartender
Madeleine Rapp (Nytorget 6)
Bästa Nykomling
Corner Club
Bästa Cocktailbar
Linje Tio
Bästa Internationella Bar
Dutch Kills (New York, USA)
Bästa Atmosfär
Linje Tio
Bästa Cocktaillista
Little Quarter
Bästa Produkt
Flexijuice
Bästa Branschförbättrare
Renbjer & Magnusson
Bästa Vinbar
Gaston
Bästa Ölbar
The Flying Elk
Barflugan – folkets pris – Linje Tio  

 

Presskontakt för intervjuförfrågningar samt bilder, vänligen kontakta:

Namn: Elisabeth Ekstrand

Mail: elisabeth.ekstrand@prat.se

Telefon: 0707 900 293