Andreas Bergman

Andreas Bergman är för andra året i rad nominerad i kategorin årets bästa bartender.

 

Grattis till nomineringen. Berätta lite om det gångna året och vad du har haft för dig.

Jag har fortsatt arbeta på Little Quarter vilket är jätteroligt. Jag har tillsammans med några andra skumma karaktärer under sommaren drivit en bar som heter ’7 på Sjöfart’ vilket var en otroligt rolig sommargrej. Sen håller vi på och sätter igång vårat eget ställe till nästa år.

 

Tycker du själv att du har utvecklats som bartender under året?

Ja, jag tar ju inte en förlust liggandes ner så jodå, det har jobbats på det.

 

Hur menar du?

Jag vann ju inte förra året, så då måste man ju visa att man är värd att vinna nästa år.

 

Finns det någon bar som imponerat på dig det senaste året?

Jag har varit en del i Danmark det senaste året och deras barscen är jäkligt fet, precis som här i Stockholm. Det finns en otrolig ambition att skapa något bra och få ett internationellt erkännande för att man gör en bra grej, vilket vi sakta men säkert börjar få igenom tex genom att BCA tar hit intressanta människor som håller workshops, kommer till våra barer och dricker våra drinkar och inser att det inte är särskilt dåligt här heller.

 

Vilken är den mest underskattade drinken?

Oj vad svårt. En välgjord Gimlet är alltid gott liksom, men det blir oftast så jäkla äckligt för folk gör den oftast på blaskig Roses Lime. God hemmagjord cordial och gin kan ju inte vara äckligt, så jag säger Gimlet.

 

Skulle du vilja påsta att du tar ditt yrke väldigt seriöst?

Jag tar mitt arbete skitseriöst. Man får dock inte glömma bort och garva, le och high five-a sin kollega när man har fyra led runt baren och säljer sprit för etthundrafemtiotusen.

 

Kan du berätta mer om det nya stället?

Vi kommer att öppna tre verksamheter under ett tak i Hornstull hösten 2012. En av verksamheterna kommer att vara en barberare och en annan en restaurangverksamhet såklart.

 

Har du ett slutgiltigt mål med ditt bartenderi?

Att öppna ett ställe har väl känts som ett slutmål men det är väl snarare början på någonting nytt.