Johan Evers

 

Johan Evers

Hur har ditt år som bartender sett ut?

Enormt mycket jobb ! Många service timmar, mycket skapande, mycket resande med jobb i Norden och Europa och otaliga timmar med att läsa och undersöka. Tävlingar som har gått bra vilket har varit väldigt roligt, givande och utvecklande. Jag har aldrig pressat mig så hårt som i år så att bli nominerad känns otroligt kul. Jag har fått representera Sverige 3 gånger i Globala Finaler och det är en stor ära att få berätta och visa upp vårat land på absolut bästa sätt, att visa världen att vår bar scen är fantastisk. Flera koncept har gjorts under årets gång, nu kör jag Suite 810 vilket är helt nytt för Sverige som avslutning och jag har skit kul rent utsagt.

Årets barbesök?

Duck & Cover i Köpenhamn blir det i år. Jag var tillsammans med några vänner, vi kom precis vid öppning och fick ha Kasper Riwe (ägare) för oss själva. Snyggt, perfekt och unikt. Allt stämde !

Årets drinkupplevelse?

På Broken Shaker i Miami, 2 dagar innan World Class hängde jag med Gui & Ryan som jag träffade tidigare på Island. De visade upp hela sin idé bakom iprincip allt de gör. Jävligt inspirerande tillsammans med enkla, stilrena drinkar i en otrolig miljö.

Vilka framsteg har barbranschen som helhet gjort senaste tiden?

Det jag tycker syns och märks mest är att (i Sverige) så ser man en helt annan säkerhet i bar konceptet, att vi som jobbar står raka i ryggen och tror själva på det vi gör. Vi ”behöver” inte längre göra alla drinkar i hela världen för att bli godkända, vi arbetar mer med våra egna menyer och gäster, bartenders tillåter det. Jag tycker även att miljötänkandet, hållbarhet och eftertänksamt drickande är ämnen som fler och fler tänker på.

Final words?

Tack för allt 2016 nu håller jag tummarna och ser med spänning fram emot 2017.