Bageriet

Nominerad i Bartenders Choice Awards 2010

Franzén & Lindeberg

Jimmy Dymott, vad gjorde Bageriet så bra?
Kombinationen man fick med servicen och drinkarna, det var verkligen fifty fifty. Att få upplevelsen att han som blandade drinkarna även serverade dem. Även vårat nörderi och att vi verkligen tog oss tid och förklarade allt, jag tror det var det stora egentligen. Nu när jag tänker tillbaka på det också så kan jag känna att det var rätt fantastiskt på ett sätt, för vi gjorde bara cocktails, vi sålde ett par bärs om dan liksom. Just det här intima, i kombination med den avslappnade servicen, gjorde det väldigt bra och folk var så tacksamma. Folk kom dit kände att de var med på något spännande och makalöst bra. Med den utgångspunkten så är det väldigt svårt att inte tycka det är kul att leverera en bra produkt hela tiden. Det var ju ett medvetet val för dom att komma dit, och de medlemmar som kom dit hade ju alltid med sig någon för att han var så stolt att han var medlem, så det var en så bra kombination. Dessutom hade alla så höga förväntningar när de kom dit, och det gillar man ju. Sen låg det ju en press på oss att fylla det här varje dag, så det var kul men jobbigt. Jag tycker verkligen vi levererade en bra produkt! Det var nästan en överpepp på bartenders på en liten yta, tre rätt så kompetenta killar på trettio kvadrat, då kan man ju leverera en otroligt bra produkt. Och det var det ju fler som tyckte verkade det som. Jag är väldigt stolt.

På en skala från 1-10  hur bra är er din/er bar?
Lokalmässigt tycker jag inte den var lika grym som baren var, så kanske en 8,5. Jag tycker t.ex. inte man satt så bra som man kunde ha gjort, smågrejer som antagligen bara jag tänkte på. Vissa saker som jag tyckte borde ha fungerat mycket bättre, som vi inte hade råd till. Jag kan ju inte ge den 10 poäng, för då skulle jag ju säga att jag inte kan göra något som är bättre.

Vilket klientel hade ni?
Det gick i omgångar lite grann. En sväng hade vi otroligt mycket fotografer, men även en hel del från restaurangen. Det som band ihop alla olika gäster var att de hade ett stort mat- och dryckesintresse, livsnjutare, folk som är beredda att betala lite mer. Som mest hade vi väl femtonhundra medlemmar, sen fimpades nästan hälften utav dom, många hade ju gått på ”hypen” liksom, häftiga människor som i slutändan ändå inte fattade grejen. Den stora grunden i början var kompisars kompisar, men vi försökte nå utanför och hitta en publik som vi kanske inte kände, men som vi visste fanns.

I relation till välrenommerade cocktailbarer i t.ex. London och New York, hur står ni kvalitetsmässigt mot dessa?

Drinkmässigt tycker jag, att det vi levererade på Bageriet, har ingen bar jag sett i London eller New York gjort bättre, måste jag väl säga. Jag kan tycka att problemet med alla dessa, bra ställen, är att de inte sätter drinkarna till och från, inte som jag tycker att de ska smaka i alla fall. Jag kan inte säga att vi var sämre än dem och de var bättre än oss. Vi hade ändå folk där som är duktiga, de flesta tyckte det var jävligt bra, typ David Wondrich och Gary Reagan, han var helt tokig, han tyckte det var den bästa bar han varit på. Han drack en Ford Cocktail, som han tyckte var tio gånger bättre än någonstans han druckit innan, och han har ju druckit ett par. Vem vet, han kanske säger så till alla barer han är på. I och med att vi sket lite i prislappen så kunde vi gör bra drinkar med riktigt bra sprit, så det är klart som fan att det blev bra.

Hur stor roll spelar kvaliteten på drinkarna när man ska bedöma en bra cocktailbar?

Jag skulle vilja säga att allt är lika viktigt, men viktigast är nog ändå personalen. Du kommer aldrig att vara bättre än den sämsta killen i baren.

Bageriet

Bageriet har tyvärr stängt!

Lilla Nygatan 16