Le Rouge

Nominerad till Bästa Cocktaillista

Andres Leon, vilka har varit med och skapat listan?
Jag själv, Mohamad, Anders, Alex och Axel. Hela barteamet alltså.

Hur resonerade ni när ni utformade listan?
Vad vi tycker är viktigt, är att det är pedagogiskt. Man ska kunna komma in och hitta något som verkar smakfullt, bara genom att läsa det. Vi har ganska korta beskrivningar på vad som är i och smakerna som finns med. Man ska kunna få en snabb överblick hur drinken smakar. Ibland om det är både citron och citruslikör så har vi bara skrivit citrus, för att det är den smaken man vill förmedla. Det ska vara enkelt att välja. Alla drinkar på den här menyn är bra, men alla drinkar är inte bra för alla, så det är viktigt att rätt drink hamnar hos rätt gäst.

Vi har valt att sätta kategorin “Sours” först,  för vi vet att majoriteten har lättare att uppskatta dessa än t.ex. en aromatisk drink. De personer som dricker aromatiska drinkar har ofta bättre koll och är lite mer nyfikna på drinkar och orkar läsa sig igenom listan, så därför har vi dessa på slutet. Sen finns även kategorin ”Sparkling”, med cava- och champagnedrinkar, ”Bowls”, som är större serveringar för 4-6 personer, ”Green Fairy”, med absintdrinkar och även en absintmeny.

Vilken är din favoritdrink på listan?
Black Rose,  med Rye, grenadine och bitters.

Skulle det funka att inte ha någon drinklista och fortfarande anses vara cocktailbar?
Det går absolut, men här går det inte då det säljs för stor volym för en verbal lista. Ska man ha en sådan måste man ha den tiden för varje gäst. Sätter man den nivå på ett ställe så får inte det spricka, för då faller allting och det kan bli problem. Det gäller att inse sina begränsningar, i form utav vad man säljer och den tid man har. Det värsta som finns är en dålig service, där man inte kan leverera det som utlovas.

Vad bör man tänka på när man skapar en lista?
Jag tycker man ska erbjuda en bredd. Man ska inte bara ha 20 stycken Manhattan-drinkar för alla tycker inte om det. Viktigast är att man kan erbjuda både förstagångsdrickaren och superkonnässören, något att sätta tänderna i och något nytt, spännande och genomtänkt. Viktigt att kunna tillgodose gästens behov på en bredd.

Hur stor del egna drinkar utgör listan?
Det är inte en enda drink på den här menyn som är egengjord, jo en, och det är ”The OK Cocktail”. Jag tycker inte man ska göra egengjort för sakens skull. Är det inte bättre än de här drinkarna så varför ska man då byta ut dem? Det är svårt att göra bättre än de här drinkarna som har varit med så pass länge.

Vilken drink är publikfavoriten?
El Diablo och Hemingway Daiquiri.

Vad anser du vara huvudsyftet med en drinkmeny?
Att förmedla vad vi håller på med. Jag vill att folk ska få prova på de här fantastiska kreationerna, som gjorts mellan femtio till hundra år tillbaka och få prova på hur himla bra det kan vara.

Le Rouge

08 – 505 244 30

Brunnsgränd 2 -4
111 30
STOCKHOLM

KARTA

ta en närmare titt på listan: