Bottles

Micke Karlsson, Hampus Thunholm & Björn Kjellberg, Bottles.

Beskriv er cocktaillista.

Den är alltid väldigt knuten till det tema vi för platsen och stunden valt ut. Sen är ju alltid målet att göra något som ingen gjort eller iaf förväntade sig från oss eller i kombination. Med det formatet vi driver Bottles på har vi ju väldigt lite begränsningar i form av avtal, vad man “får” och inte får eller kan göra. På många sätt är vi extremt kompromisslösa men vi vill iaf tro att den magkänsla vi har stämmer in på de som vill ha något utöver det vanliga att dricka. Det ska vara en perfekt mix mellan buskis, stjärnkrog, sylta, cocktailnörderi, teater, allvar och spritfetischism helt enkelt.

Är det svårt att förmedla hur en drink smakar genom en meny?

Det kan vara. I regel är det väldigt enkelt skulle jag nog säga. Iaf om man förutsätter att gästerna vet vad gin är osv. Men sen har ju vi valt att göra det lite svårare för både oss och gästen genom att kalla mycket för påhittade namn. Det är t.ex. inte helt uppenbart vad Vernon’s Spanish Barrel Blend eller London Fog smakar… Men det är just det vi vill åt. Roligare att låta gästerna måla upp en bild över vad det kan vara och sen förklara och sen servera en smak de inte provat tidigare. Allt handlar om att ge en större upplevelse och samtidigt ha lite roligt. Återigen, en perfekt balans mellan buskis, nörderi, kunskap och allvar.

Vilken funktion fyller en cocktaillista?

Listan sätter ju väldigt mycket tonen för vad man som gäst kan förvänta sig av oss just den aktuella kvällen. Sen är den ju även ett verktyg för oss för att hela tiden utveckla oss själva och vår kreativitet. Man vill ju alltid trumfa sig själv utan att tappa det helt. Det måste ju till syvende och sist alltid vara en god drink som man kan dricka. Med eller utan tillhörande historieskildring!

Final Words?

En cocktaillista blir aldrig bättre än kvalitén på thermomixern!

Bottles

www.bottles.se

Bottles är nominerad i Barflugan, som är gästernas pris till bästa cocktailbar.
RÖSTA HÄR!