Little Quarter

Nominerad i Bartenders choice award 2010

Isen!

Jimmy Dymott, vad är det ni har gjort med Little Quarter, som man kanske inte har sett någon annan stans?
Det är väl vårat lilla isprogram. All is vi använder är hackad, eller sågad, och att vi köper bästa isen vi kan få, istället för att frysa den på plats. Det är väl den största grejen, tycker jag. Vi håller oss till sju centiliter sprit per drink och det är no shortcuts, vi pressar all juice på beställning och kan vi inte pressa det själva så har vi det inte.

Hur svårt är det att öppna ett ställe och få det att gå som man vill?
Nu har jag ju gjort det här ett tag, så varje gång man gjort det har man väl lärt sig någonting. Jag ska inte säga att jag kan öppna upp en bra bar på rutin, men…

Jag tycker att man ska sätta sig själv i skiten varje gång man öppnar något nytt. Man ska inte gå på det som känns tryggt, utan tvärtom. Ta ett par nya idéer, sätt skiten och se till att du lär dig vad det nu är du ska leverera. För min egen del gäller det mest att hitta ett nytt steg, så man kan öka nivån och att jag, någonstans, känner mig stoltare över den här produkten än den förra. Att ha ett klart koncept tycker jag är viktigt. Det här är det vi gör, det här är det vi står för och sen vara jäkligt stolt över det och inte vika sig för vad andra människor tycker. Jag tycker det är mycket roligare om de kan komma hit och bli insvepta i en värld av vad vi vill leverera, och det är väl så man vill ha det. Man vill väl inte gå ut och få det man är van vid? Man går ju ut för att få en upplevelse. Jag tycker att det är upp till oss att kunna leverera lite drömmar i glasen och faktiskt få folk att bli inspirerade och glada.

Hur ser Little Quarter ut om ett år?
Jag hoppas vi kan växa ut i matsalen, och att vi kan få till en sittande matsal här med folk som sitter och dricker cocktails. Skulle vi kunna få till det på något snyggt sätt, att få den stämningen här, inte det här röjiga, utan mer en medveten sittande publik, det vore otroligt kul. Nu känns det som om att det här klassiska drinkblandandet kan bli något för alla.

Människorna bakom?
Vi har ett otroligt bra team här. Det är ingen här som inte har jobbat i tio år, som det känns det som, och det är få förunnat. Det är ett vasst gäng i baren, ett vasst gäng på golvet, och ett vasst gäng i köket och alla har samma inställning, och det kommer ju från Daniel Olsson som värdesätter folk som kan jobba hårt och har yrkesstolthet. Han är också en otroligt duktig bartender, som har blivit tjock och gammal nu, även fast han är yngre än mig. Han ska bara sitta ner och bli tjock, det ska jag också bli om några år, han har bara kommit lite längre där. Publiken som finns på den här delen utav stan tycker jag går mer mot en medveten publik. Inne i stan är kvällens drink typ Mojito, fortfarande, medan det folk dricker mest här är Whisky Sour på rye. Det har typ blivit våran Gin & Tonic, och då har man ju kommit rätt så långt.

Little Quarter

08 – 668 85 00

Hornsg. 66
118 21
STOCKHOLM

KARTA