Svarten- grens

Madeleine Rapp

Har det varit svårt i uppstarten utav Svartengrens?

Ja, det har varit tufft och en utmaning, från att ha jobbat mitt i stan till, att vara en bit bort. Så lite orolig har man varit timmarna innan premiären men samtidigt har det varit roligt och otroligt lärorikt.

 

Innan ni öppnade så har det varit kvarterskrog här länge. Har folk hittat tillbaka till den nya verksamheten?

En sak som vi hade emot oss var att vi öppnade i maj mitt under uteserveringarna glansdagar, så då kom servicen inte igång förens halv nio, men responsen generellt har varit bra. Det trillar fortfarande in folk som letar efter Mården men alla dem har vi lyckats hålla kvar med drinkar och de har lämnat Svartengrens svin-nöjda. Det handlar ju bara om att kommunicera att vi, liksom Mården, också gör drinkar men med ett lite annat koncept. Det här ligger ju lite i ett tystare område, men det börjar hända mer och mer vilket är jättekul, Bar Nombre och Bucca Nero t.ex. Ju fler som gör saker som drar hit folk, ju bättre.

Nu känns det dock som att folk från andra delar utav staden kommer hit bara för att dricka drinkar och det är jättekul och framförallt på söndagar. Inte så många andra ställen som har öppet på söndagar, men här kan man få drinkar fram till kl. 01.00. Vi stänger aldrig tidigare och det börjar folk förstå. Likaså köket som aldrig stänger innan kl. 23.00. Många i kvarteret som har ätit middag inne i stan kommer förbi och tar en drink innan de går och lägger sig. Vill man inte hänga på East eller Sturehof så kan man komma hit och sitta och dricka bra drinkar.

 

Hur ser det ut om ett år på Svartengrens?

Förhoppningsvis så rullar det på. Klart man vill ha mer och mer att göra, så länge det finns en balans, så att man hela tiden kan hänga med själv med service och kreativitet. Självklart vill vi göra ännu mer drinkar, det är ju det roligaste. Vi är en bra bit på vägen så jag hoppas att vi still going strong om ett år.


Svartengrens

Tulegatan 24
113 53
STOCKHOLM

KARTA