Americain

 

Christian Grevius, Americain

Baren som vi har varit med att öppna heter Americain och är en del av ett större hotell koncept som ska ha stor fokus på mat och dryck.

Hela hotell verksamheten har också ett övergripande tema som lyser igenom på varenda kvadratmeter vilket är den mycket uppmärksammande art deco designen från början av 1920-talet.

Grunden till den röda tråden som går igenom hotellets utseende är just 1920-1930 talets art deco era som byggde mycket på vissa typer av mönster och färger men också mycket glamour och lyx vilket då skulle avspegla efterkrigstiden då folkets ekonomi började blomstra.

Hela hotellets inredning är baserad på art deco fasen under 1920-talet samt alla kläder vi arbetar i ska också ha stora influenser från denna era vilket ska ge våra gäster en liten blick tillbaka hur det kunde ha sett ut på ett hotell under denna tids period.

När vi väl slog upp dörrarna på Haymarket där baren Amaricain ligger i så var hela öppningen inspirerad av ”The great Gatsby”. Det var storband i vår lobby med både sång och dans. Alla gäster fick gå in som filmstjärnor på röda mattan med massa fotografer och blev naturligtvis bjudna på champagne och diverse tilltugg medan orkestern spelade. Det kändes som vi alla på festen hade åkt bak i tiden för några få timmar av glamour, champagne och en fest som bara kan beskrivas som en succé av intryck.

När vi väl öppnade för allmänheten var det en nyfiken skara gäster som klev in i hotellet. även fast många var skeptiska till rivningen av PUB huset har vi fåt en våg av beröm och uppskattning att PUB huset lever igen i den stil som det först byggdes i.

Baren har också fått sin beskärda del av uppmärksamhet av gäster då majoriteten tycker baren och miljön är superfin. Många tycker också att det är roligt att äntligen få en trevlig bar/restaurang som livar upp Hötorget.  Att det äntligen har kommit ett ställa till i skaran som spelar mycket livemusik och framförallt jazz som var stort under 1920-1930 talet.  Detta har varit otroligt populärt.

För att fördjupa oss lite i själva verksamheten kring baren är hela vårt sätt att arbeta mycket inspirerat av just 1920 och 1930-talet. Med det sagt försöker jobba mycket med säsonger och vad som finns tillgängligt i råvaror när vi skapar och gör drinkar till våra gäster på Americain. Målet är också att jobba så mycket som möjligt (In-house) då vi inte vill beställa färdiga juicer eller socker från utomstående leverantör utan göra allt själva. För att ha en bättre kontroll på våra produkter och jobba mer ekonomiskt både för miljö och våra utgifter.

Alla drinkar som vi gör är nästan till 100% komponerade av bartenders på Americain detta ger också ett intryck av kreativitet samt att gäster kommer till oss just för att dricka dom drinkar vi bara gör på Americain. Lite som en egen signatur på alla åra drinkar. Mycket av det vi gör måste också naturligtvis vara kopplade till barens tema så mycket är inspirerat av karibiska och prohibition cocktails vilket var stort under just denna era som hotellet är inspirerat av.

Med detta drinkkoncept och miljö gör oss på Americain/Haymarket unika i vår kategori av hotellbarer i Sverige där vi både jobbar med säsongsbaserad drinklista, livemusik och ett helt koncept inspirerat från art deco eran.

Tack alla som röstat på oss och så ses vi på Galan!

Americain

08-517 267 00

Hötorget 13-15
111 57 STOCKHOLM